2015. január 3., szombat

Szoba a nagynak

A korábban már bemutatott váras-lovagos szoba mellett a másik szoba is elkészült... nem, el azért még nem készült, de azon is dolgoztunk. Vizes, hajós téma, de azért nem csónakforma az ágy, abból már kinőttünk. Csak visszafogottan.

 Az ágy mögötti fal kék lett, a többi világos homokszínű. Így nem szűkül a tér, mégis bekerülhetett az élénk szín.
 A régi, állítható hosszúságú IKEA ágyat átalakítottuk, alá került 6 mély fiók. Ezek hatalmas tárolóhelyet jelentenek, egyetlen fiókban elfér a ruha, egy másikban a váltás ágynemű-párna-takaró, a többi a játékoké. Elé függöny került, annak a szélébe kötelet húztam, ez lett a vitorla.

 A két "vitorlát" összehúzva kis kuckó alakul ki. Aktívan használja a lakó, sikeresnek tekinthető az ötlet:-)
Az ágyra hullám- és buborékmintás steppelt ágytakaró került.
A kuckót olvasólámpa teszi teljessé, ennek tartóját kötéllel vontam be.

A szemközti falra tarajos hullámokat festettem. Ehhez mindössze négy színt kellett felhasználni: a két falszínt (kék és homok), feketét és fehéret. Mivel három méter hosszan fodrozódnak a hullámok, én folyamatosan a törülközőt keresem, ha belépek a szobába :-)
A mennyezeti világítás kétemberes munka, négy és fél méter hajókötelet használtunk fel hozzá. Takarékos izzót tettünk belé, így nem forrósodnak át az izzók.

Bevontam az íróasztal görgős székét is. Pár éve a nagyfiú saját keze munkájával, lombfűrésszel, akrilfestékkel készült a következő dísz.

Az evező helye az ablak felett lesz a karnis helyén. Egy balatoni nyaralás során találtuk a tűzrakóhelyre dobva. A nagypapát dicséri a csiszolás és a festés.

 A fenti képen látszik két díszpárna is, a kisebb hajót ábrázol, a nagyobb pedig stencilezett felirattal, vitorlakötéllel és speciális formával illeszkedik a környezetbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése