2016. január 17., vasárnap

Kézmelegítő aktuális kedvenc színeimben


Csodálatos fonalakból olyan jó dolgozni, hogy még azt is kibírtam, hogy körkötőtűn húzkodjam a sorokat... csupa-csupa természetes szál: merinói gyapjú, moher, selyem. Ebből biztos készítek még pár dolgot!

Apró lelkifurdalással teszem fel most ezeket a képeket, de nagyon örülök, hogy elkészült. A neten bolyongva találtam rá egy csodaszép pasztel színváltozatra, kézzel rajzolt horgolásrajzzal együtt. Ez alapján készítettem a horgolt csipkeszakaszt, a kötöttet pedig próbakötés alapján méreteztem hozzá (a horgolt sorok is más léptékűek lettek, mint az eredeti). Aztán később láttam, hogy árusítja valaki a Ravelry-n a mintát. Lehet, hogy vki megvette aztán lerajzolva feltette? Hát, ez csúnyán hangzik :-(

Kötéssel kezdtem, két sima-két fordított 40 szemmel, aztán váltottam a moher fonalra és minden második szemnél szaporítottam, hogy meglegyen a bősége. A tű mindvégig 3,5 mm-es maradt. Utólag öltögettem bele az utolsó előtti sor passzé szemeibe a horgolás első sorát (igazából bármilyen pár soros horgolt csipkeminta megfelel, szabad a pálya, akkor múlik a lelkifurdalás is).

Legjobban egyszerű hosszú ujjú pólókhoz tudom elképzelni. Hogy gépelés közben ne fagyjon le az ember lányának az ujja (az enyém mindig ezt csinálja úgy 25 fok alatt...)Hú, most látom, hogy ez a fülbevaló pont illik hozzá!

Azt hiszem, igazából bármelyikkel jól nézne ki :-)


Itt látszik, milyen puha-meleg a petrolkék moherNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése